Η Γενική Μετατροπή

Με «Μετατροπή» εννοείται το σύνολο των ενεργειών που ασκούνται από διάφορα άτομα και διάφορες ομάδες, έχοντας έναν κοινό σκοπό, αλλά όχι έναν κοινό συντονισμό. Ο κοινός σκοπός είναι η μετατροπή των κοινωνικών συστημάτων, δηλαδή, να μετατραπούν τα υπάρχοντα άδικα και ανισόνομα σε δίκαια και ισόνομα.

Υπήρξαν διαφορετικοί «Πολέμαρχοι» της Μετατροπής - άνθρωποι που με όλο τους το είναι έδιναν μάχη για να μετατρέψουν τις κοινωνίες, για να αλλάξουν τον κόσμο. Μερικοί από αυτούς έγιναν γνωστοί, άλλοι παρέμειναν άγνωστοι. Κάποιοι υπέκυψαν στις πνευματικές πιέσεις και έδωσαν πρόωρο τέλος στην ζωή τους, άλλοι απλά εγκατέλειψαν την προσπάθειά τους.

Μέχρι σήμερα, δεν επιτεύχθηκε η Μετατροπή - αντιθέτως, η κατάσταση χειροτερεύει από έτος σε έτος. Όμως σε κάθε γενιά προκύπτουν μερικά άτομα τα οποία ασχολούνται πολύ έντονα με την Μετατροπή. Καλλιτέχνες, Τεχνοκράτες, Επιστήμονες, Διανοητές ή και απλοί άνθρωποι, άνευ «επίσημης κατηγορίας». Και ίσως κάποιο από αυτά τα άτομα να έχει την πρόταση που θα αποτελέσει την κρίσιμη ενίσχυση που τόσο χρειάζεται η Μετατροπή.